már megint

Bejegyezte: A béke nagykövete , 2014. november 11., kedd 14:47

...én leszek a finnyáskodó.
Mióta az eszemet tudom, egymilliószor hallottam azt a mondatot, hogy ha csak egy scifit nézel meg az életedben, akkor az EZ a film legyen.
Először is, ne egyet nézzél barátom, hanem sokat! Sőt olvass is sokat, és akkor talán nem írod le hogy pl, az Interstellar az évezred sci-fije, vagy éppen az első mondatban említett blődséget.
Nézzük is szépen sorban:
sztori: 
Egészen jó, spojler nélkül: pusztuló föld, de no para az úttörőknek köszönhetően van remény.
A dísztópiák nyomorúságos kilátástalanságát eldobják és helyette a ne add fel ember, van egy új bolygó csak menni kell!!!

látvány: 
Lenyűgöző (pl. a Gravitáció c. dögunalommal szemben, ahol is ugyanezek a fellengzős jelzők elhangzottak mint amiket fenn is említettem) nem viszi el a figyelmet, nem a látványra épít.

alakítás: 
Ha Anne Hathaway nem sírja végig a filmet, akkor még azt  is látnánk milyen roppant kifinomult és tehetséges színésznő. Nolan gyerekek egy kicsit nehezen kezelhetik az érzelmeiket a nőkkel, ha azt gondolják a sírás a legkifejezőbb egy érzelem számunkra. Matthew McConaughey meg jól tudjuk a True Detective és a Dallas Buyers Club óta hogy kisebbfajta zseni és szerencsésen kinőtte a romantikus és tinifilmek főhősének jellegtelen szerepkörét. Casey Affleck, Michael Caine, és Matt Damon jelenléte hogy finoman fogalmazzak, emeli az "est" fényét.

rendezés:  
Elfogult Nolan rajongó vagyok a Mementó  óta, s ez  valószínűleg addig nem is fog változni míg valami nagyon rosszat nem csinálnak a fiúk,  de úgy tűnik még nem készülnek lerombolni az imidzsüket szerencsére.  Finoman adagolt feszültség, egyéni fájdalom, össznépi remény,  hovatartozás és még a giccses párbeszédek is egészen elviselhetőek, bár személy szerint simán átugrottam volna ezeket a részeket. Kicsit olyan érzésem volt mintha Oravecz "így érezd magad" Nóra írta volna a párbeszédeket) Ami pedig végképp vitathatatlan hogy végre a sci-fi műfajából nem felejtettek a sci részt sem. Élvezetes magyarázatok, egészen hihető megjelenítés, remélem prof. Hawknak sem lesz ellenére. (nagyon kíváncsi lennék a véleményére)

Jó film ez. Az én 10-es skálámon 8-ast simán ér, sőt bizonyára megnézem többször is. DE max. beállhat a sorba a többi remek film mellé, mint a Solaris, az Űrodüsszeia. Mégis számomra oly semmitmondó, olyan átlagos, és ha megköveznek sem érzem azt a felemelő csodát, amiről mindenki áradozik.Három óra de MIÉRT??????
…és ha már ajánlhatok valamit a Zero Theormet nézzétek meg sokszor... Kicsit bonyolultabb, de sokkal inkább szól az emberről, mint a "ha már szétk*rtuk a világot se gáz! Úgyis találunk másikat, igaz kicsit sokat fogunk sírni, de meglesz!" Típusú film.


(nyugodtan hidd azt hogy nem értem a filmet…pedig csak nem tetszik :) 

0 Response to "már megint"