330.

Bejegyezte: Bejja , 2008. január 31., csütörtök 18:50

Bejja a jedi mondja: "nem az avp2 amit megakartok nézni, hazamentek és nem adtok ki pénzt szar filmekre!!
Bejja a jedi mondja: "nem ezt a meccset veszítitek ma el OBi-sok, hazamentek és megnyeritek!"
Bejja a jedi mondja: "ifjú padavana Melcsi, túléli az újabb szakítást"
Bejja a jedi mondja: "tanulnom kell még az életet mester!"

nem nem hülyültem meg, csak nem tudok mást írni mint amit szoktam. Hálás vagyok a barátaimért, a szerelmemért a családomért, a fogadott családomért, a munkámért, azért hogy élhetek most és hogy azokkal akikkel az élet összehozott.

Ugye ott kezdődik a munkamánia ha ps3-al xbox-al meg játékokkal álmodok.?:D

Régen volt növényzet hát lásssunk mit tud a harangvirág:)

A harangvirágfélék családja - Campanulaceae

A mintegy 1200 fajt magába foglaló család képviselői mindenekelőtt Eurázsiában és Dél-Afrikában terjedtek el, sokszor a magas hegységek jellemző növényei. Rendszerint évelő vagy kétéves lágyszárúak. Leveleik szórt állásúak, egyszerűek, épek. Portokjaik legalább a virágzás idején szabadok. A bibeszál külső oldalán lévő apró szőrökre feltűnően rátapad a bimbóban felnyíló portokok virágportömege. A mintegy 300 harangvirágfaj (Campanula spp.) könnyen felismerhető viszonylag nagy, harang alakú, kék színű virágáról. Virágzatuk zárt tirzus vagy füzéres, illetve fürtös részvirágzatokból felépülő politel szinfloreszcencia. Leginkább Európa, Elő-Ázsia és a mediterrán vidék magashegységi szikláin, törmeléklejtőin, valamint havasi legelőin terjedtek el. Akadnak azonban közöttük erdei, réti és sztyeppfajok, valamint szántóföldi gyomnövények is. Nálunk vadon terem pl. a csomós harangvirág (Campanula glomerata) , a kereklevelű harangvirág (C. rotundifolia), a raponcharangvirág (C. rapunculus), a pongyola harangvirág (C. sibirica) , az olasz harangvirág (C. bononiensis) és a baracklevelű harangvirág (C. persicifolia) . Az Európában honos varjúköröm- (Phyteuma spp.) és kékcsillagfajok (Jasione spp.) virágai jellegzetes hengeres füzér- vagy fejecskevirágzatot alkotnak. Dísznövény a bögrevirág (Campanula medium) és a hírharang (Platycodon grandiflorum).



2 Response to "330."

Cinkapanka . . . Says:

Üdv a munkával álmodók klubbjában!
Még alvás közben is az járt a fejemben, h a srác akit kiküldtem plakátolni tényleg megcsinálta-e és kért-e mindenhez pecsétet, aláírást, kitöltötte-e a szükséges nyomtatványokat ...stb.
Nem akarok ma melózni! Jön be a megrendelő és cseszegetni fog, h enm jól csináltam. :((( Drukkolj nekem, h túléljem.

Bejja Says:

nagyon drukkolok!!