505.

Bejegyezte: Bejja , 2008. szeptember 2., kedd 15:33

"Ez a laptop olyan régi, hogy lehet rajta van a Donkey Kong első része" (Abby Sciuto) NCIS


Ez az egész kalamajka a magyarországi e-sport körül, kb. ugyanilyen régi...kis túlzással.
A tegnapi bejegyzésemet kommentálta bátyó, majd felhívott telefonon, hogy ugyan már öntsem ki a lelkem a fix.tv keretein belül. Nem szeretném. Mert nem tudok pontos infót mondani, úgy pedig éppen olyan hiteltelenné válnék mint pl. az általam egyébként kedvelt Hadházi Gsan Dániel, aki egy személyben arca és lelke az IDG és a Gamestar által fémjelzett WCG-nek is.
Min is akadtam ki???
Édes drága Stöki írt egy kis élménybeszámolót a wcg 2008-as eseményéről az index.hu-n. Itt olvasható.
Ebben az esetben, ellentétben a Becup-os cikkel, a név maga a hitelesség. Nem azért mert elfogult vagyok Stökivel (na jó egy kicsit) hanem mert tudom, nem az a megvesztegethető fajta, és éleslátást, tudását már jó ideje tisztelettel figyelem. (pl. csak azért mert jó viszonyban vagyunk, nem volt hajlandó a cégünk által forgalmazott játékról pozitív posztot írni a dög :P)

De mitől is hiteltelen nekem Gsan? pl. az ilyen kijelentésektől:
"2007-ben legfeljebb négyezren voltak a selejtezõn, idén nagyjából nyolcezren jöttek el, mondja Hadházi Dániel, a szervezõ IDG Hungary Kft. munkatársa. A látogatószám tehát megduplázódott,"
Ez így ebben a formában egyszerűen csak hazugság.
[off:És mostanában sikeresen futok bele, számokkal fémjelzett hazugságokba. Pl. A Totalgaming portál új marketingese, akit az OBInet vezetőségéből ismerhetünk és kis csapatunk támogatói közt is jelen van, játékosvilágunkban csak Dud néven ismerik. Nos Ő pl olyan kijelentéssel mert élni miszerint a totalgaming látogatottsága napi szinten megközelíti a 20.000-es számot. Ugyan ugyan...hiszen az egész aktív e-sport közösség alig teszi ki ezt az összeget, sőt ez is megosztva látogat különböző oldalakat.
De hogy valamivel ezt alá is támasszam, hiszen az internet kézzelfogható, az ogi.hu látogatottsága kb. 2-3000 egyéni látogató naponta. És hát a statisztikák azt mutatják hogy a totalgaming.hu látogatosága sokkal ez alatt van. Értem én hogy sok pénzt kell kihúzni a hirdetőkből, de a szabadpiac nem hazugságot kell hogy takarjon.]
De lépjünk is tovább.

Elöször is hatalmas gratuláció Ace-nek és az általam nagyon nagyon kedvelt DNA fiataluraknak. Sajnos Gorky a sakk és SC valamint a C&C nagy mágusa nem áll közel a szívemhez, de neki is teljes szívből gratulálok a győzelemhez.

Másodsorban, pedig a mo-i WCG rendezői szégyelhetik magukat, hiszen az FPS e-sportokban a magyarországi felhozatal igencsak remeknek mondható. És ez a bejegyzés igen igen rosszul érintett: "Fájó pont, hogy akárcsak tavaly, idén sincs belsõnézetes lövöldözõs játék, vagyis fps a versenyszámok között. Bár a világbajnokságon a Counter-Strike élmezõnye is összecsap majd, a világviszonylatban sem rossz magyar játékosok legfeljebb nézõi lehetnek a küzdelemnek. Hadházi szerint azért, mert a sajtóval nehéz itthon elfogadtatni ezt az erõszakos mûfajt, de sokkal valószínûbb az a magyarázat, amit a counterstrike-osok bõ egy héttel ezelõtti ellenversenyén, a Becup-on hallottunk: egyszerûen túl drága lett volna indítani a magyarokat. A Counter-Strike ugyanis csapatjáték, és a többi versenyszámmal ellentétben a szponzornak nem egy embert, hanem egy egész nyertes csapatot kellett volna kiutaztatnia és beneveznie."

A SZPONZOR!!! Oh a drága szponzor!! És még esélyt se adjunk a srácoknak, ugyan miért is tennénk. Talán lehetett volna megoldást találni, nem pedig egy tollvonással megfosztani őket a lehetőségtől. De ez üzlet ugye?? Kinek is fontos ez az egész?? Mire ismegy ki a "játék?" Amíg FPS döntők is voltak, igencsak sok látogatót vonzott a wcg eseménye, és nem csak a Gameshow jelleg volt a fontos. Ahova mondjuk az EA egy kevésbé retkes tesztautót is kiállíthatott volna.
Persze, lehet a szervezők szerettek volna egy hatalmas a médiának is megfelelő rendezvényt összedobni, ahol is "az egész család" megtalálja a szórakozást és nem véreres szemű Dozerek ordítanak magukból kikelve.
De nem is mennek a WCG döntőjére piros fehér zöld zászlók alatt.

Jó a WCG csak éppen elvesztette azt amitől WorldCyberGames, lehet jobban dominált a Word Cyber Girls rész.

Néhányak véleménye pedig itt és itt olvasható. Nem csak a szembe nyalást kellene élvezni, hanem a kritikákat meghallgatni, kedves Hadházi Gsan Dániel, ahogy azt egyszer régen egy csendes délután a mammut1 harmadik emeletén, egy internetkávézóban a WCG 2007 előtt megígérted nekem, és Timosnak.

majd elfelejtettem: Kéne egy BRAZIL mindenkinek minden rendezvényre...ill egy van, kellene még vagy húsz. :)

5 Response to "505."

Unknown Says:
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown Says:

Na az előzőt elb@sztam, tehát kivonatosan:

-bookmarkolom a blogod, ha így folytatod kezdőlap :D
-br4zil maxirespect!
-Filmrkitikát hiányolok, nincs mit nézem, és a WANTED tényleg szar volt.

A béke nagykövete Says:

elsőre elaludtam, aztán elsőre melcsi és bazso is bealudt, aztán másodikra kikapcsoltam a felénél, és harmadikra megnéztem...sztem egy estés unaloműzőnek jó:)

köszi a kedves szavakat(L)

Névtelen Says:

A sponsor most biztos álmatlanul hánykolódik… :)
A világ sokkalta felületesebb, és úgy tűnik hogy nekik kompatibilis az idézett írás, ami az index-en volt. Persze kilógott a lóláb, de egyszeri olvasónak ez fel soha nem tűnik, az origo-is gondolom u.e kapja. Hogy nézik a pénzüket, drága, etc… Hát, ezen viszont hamarabb is agyalhattak volna, mire számítottak… Hogy mit ígért? Mindegy is…

A béke nagykövete Says:

a Samsung melegszívű vezetősége leszarja ezt az egészet!! :S
Nekik ez csak teher, egy ember irányít mindent...
És Ő utálja az e-sportot.