A papa

Bejegyezte: Bejja , 2013. február 28., csütörtök 9:28

Nyitom az ajtót, tipikus Erzsébetvárosi nagypolgári lakás, ámbár mi sosem voltunk nagypolgárok, de még csak polgárok, sem, genetikai örökségemnek csak kubikos, földtúró, munkás, tanító és molnár részét ismerem, polgárit azt nem. De mindegy is nyitom az ajtót a konyhába. Az öreg kanapéja úgy van elhelyezve hogy minden nagyobb mozgás nélkül rálásson  a lakás összes pontjára úgymint, konyha, fürdőszobaajtó, kisszoba és a TV. Meglepő módon focit néz, mint mindig, és csak foghegyről veti oda nekem na szevasz hát te minek jöttél? Ha nem ismerném nagyon besérülnék de nála ez kb. azt jelenti, édes kislányom de jó hogy látlak. Feltápászkodik jön a  következő mondat,  hangulatától függően:na mi van picinyem de le vagy fogyva/ híztál? Aminek semmi köze a valóságos testsúly veszteségemhez vagy hízásomhoz. Én is hangulatomtól függően válaszolok: Jah végre felszedtem pár kilót/sajnos fogytam x kilót. Ezzel kimerítettük, a hogy vagy, örülök hogy látlak, hiányoztál kötelező köröket. Minek is beszélnénk róla úgyis tudja mindenki.
Közben apu derékig a hűtőben fetrengve már ordít kifelé hogy zabálsz dagadt? (45 kilósan is dagadtnak hívott) A válasz nem lehet nem, mert akkor addig dicséri aznapi menüjét míg úgyis eszel, tetőzve minden falatott a b*ssza meg a ku*va isten hát én megmondtam szófordulattal. Közben a tvben üvöltés, papa berohan majd anyázik egy kocsishoz méltót mert nem az Ő csapata rúgott gólt. Ilyenkor mindenki csendben van vélemény nincs mert csak világháborúhoz hasonló történésekhez vezethet egy nem jól irányzott mondat.
A csatazajra előkerül Viktor a másik szobából és még ott frissiben megbeszélik mi történt. Melike addigra a konyhában ül velem és fogjuk a fejünket,,,FOCI! Megszólal az érkezésjelző dallam, egyszerre üvölt mindenki LALA! Be is robban az ajtón hangosan magyarázva az aktuális problémáját, táskája a konyhakövön/széken/asztalon landol. Mindenki üvölt NE TEDD MÁR ODA! És megindul az este, mindenki beszél üvölt vitatkozik, egyre hangosabban, pedig csak öten vagyunk az egész lakás zeng a véleménynyilvánítástól. Mindenki repetázik, Viktor nekiáll főzni. Az öreg rázza a fejét, hogy hogy lehet állandóan csirkemellet enni, amikor bezzeg egy jó PACAL!!! (és közben nagyon csendesen megkérdezi, Balázs jól van? (csontos jól van?)...és ezért nagyon tudom szeretni!)
Közben persze minden megy tovább mert csak Ő tudja jól a politikát, a sportot, a főzést...az egész kib*szott fáradt életet.

0 Response to "A papa"