szubjektívan...

Bejegyezte: Bejja , 2009. március 26., csütörtök 10:47

Legnagyobb hibáim közzé sorolnám (annak ellenére, hogy rengeteg AghataChristie-t olvastam), hogy nehezen teszem össze az apró mozaikokat. Vagy ha sikerül, akkor is ott a lehetőség, (amit mindig megragadok) hogy leragadjak a részleteknél.

Mert ahogy azt már régóta tudjuk az ördög a részletekben, rejlik.

Napok óta okosabbnál okosabb blogokat olvasok, bizonyos fórumokon. BugBear, JaB brada, bazso hozzáértő szavaiból próbálom kihámozni az igazságot. Legyen az, politika, e-sport, szerelem.

Sok mindennel egyetértek, sok mindennel nem, ezt betudom neveltetésünk, hátterünk, korunk különbségeinek. De az ostobaságot akkor is nehezen viselem, ha azt valaki szívből és meggyőződésből írja. Mielőtt bárki félre értené, vagy azt gondolná bármilyen ellenérzést, táplálnék BugBeaR iránt, az jól jegyezze meg, hogy az egyik legkedvesebb barátomról van szó.

Tény, hogy Mo-on, igen kevés a jól kommunikálni képes e-sportoló. Az a réteg, pedig akinek véleményformáló hatalma van, ahelyett, hogy okos, irányító szülőként próbálná az általa választott közösséget a lehető legjobb útra vinni, a saját kis pocsolyájának vízét csapkodja és fröcsköli a delikvensek szemébe.

Erről a blogbejegyzésről beszélek http://www.totalgaming.hu/blog/bugbear

Nem is tudom, mivel kezdjem, bazso már elmondta a saját kis szösszenetében, hogy politikát e-sporttal keverni lehet, de minek.

Magam részéről ezzel a blogból vett idézettel kezdenék

„A vezért nem önkéntes jelölés alapján választják, őt egy csoport, a nép nevezi vezérnek, természetéből fakadó szervezési képességei miatt. „

Igen ezt tanuljuk az egyetemen, főiskolán, a diplománk megszerzésének első szakaszában, aztán jön a többi előadás, ahol elhangoznak a következő nem elhanyagolható kifejezések is, úgymint: társadalmi rétegződés, gyermekkori szocializáció, társadalmi hierarchia, vezető elit, és még néhány hasonló kifejezés, amely megmagyarázza hogyan lehetett egy nép vezetője Hitler, Cézár, és hogy ugyanaz a nép, amely felemelte vezetőjét, milyen egyszerűen takarítja el ezt a vezetőt egyik napról a másikra.

Nem vagyok szociológus, nagy gondolatokra ott van Jab mert Ő ÉRT HOZZÁ, BB-nk pedig csak információ morzsákat összecsipegetve próbál valami okosat írni. Nem Önző indítékai vannak, és nem holmi magamutogatásból teszi. Egyszerűen van mondanivalója. Utánaolvas, magáévá tesz néhány neki tetsző gondolatot, majd továbbadja ezek turmixát. (a baj az hogy néhányan ezt mint új kőtáblát fogadják, istenítik és olyan emberek ezek akik ezt a pici közösséget képesek formálni a véleményükkel ahogyan azt fenn is említettem)

Na ennyit a bevezetésről, és akkor jöjjenek az apró kis részletek…

„Van-e értelme akkor verni a mellünket, hogy mekkora húdenagy játékos vagy, ha 1 kategóriában maradandót alkottam? Szerintem nem. Elismerés járjon azoknak, akik letették a névjegyük több fronton. Akár média, akár karrier szinten is. Szimplán az, hogy jól játszol, vagy jól irányítasz valamit, nem lehet elég.”

(a stilisztikától most tekintsünk el, BB-nek ez sosem volt erőssége)

A tükör BB-nek sok mindent elárulna. Hiszen éppen ezen, a szavaival épít magának piedesztált, úgy hogy közben észre sem veszi, hogy a saját maga dicsérete bújik elő a fényezett lakk alól mint valami ősöreg rozsda.

Hiszem, hogy egy dologban maradandót alkotni csodálatos dolog. Nem sok Da Vinci, Brassai sámuel, vagy Abert Schweitzer születik erre a földre, akik amibe kezdtek azona területen csodálatosat alkottak, legyen az sport építészet, orvostudomány, költészet. Nekik sikerült, de nem lehetünk mind ilyenek. Tehát ha valaki bármiben maradandót alkot, azzal nem csaka környezetében épít, hanem saját magát is építi és igenis ez fontos.Egy ember egy világ!

Tény, saját magunk fényezése, „mellverés” (nem nem valami szexfilm címe) nem túl szép dolog, no de, vannak néhányan a világon akik ebből élnek. Talán ebben a kis közösségben nem is a pénz keresés a legfőbb cél, csak a csodálat szagának űzése. Eszek az emberek észre sem veszik, hogy hamis az illúzió. A közösség elit rétege szépen nyal egymásnak, így biztosítva saját pozíciójukat. (Tisztelet a kivételnek természetesen) nem figyelve az alulról felcsengő kicsiny hangoknak. Minek is azt meghallani, hiszen az csak a pór nép.

Itt kerül képbe, Dozer, Kodiak és persze a mi kicsi Resistünk, aki úgy szajkózza a testvére gondolatait, mintha valami ostoba diktafonból hallgatnánk vissza Bb szavait, minden hitel nélkül, kicsit felturbózva 18 éve minden tapasztalatát és dühét beleszőve. (Igen tudom, már sok éve játszik van tapasztalata., de mint a bátyjának neki sincs az ÉLET-ről, illetve csak kevéske, ami a sport és a kockulás mellett belefért. Könyvekből élettapasztalatot nem tudsz nyerni. Míg nem élted át a legalján lenni, addig ne nyilatkozz azokról akik éppen ott vannak. Mert nem tudhatod.)

Ebből kifolyólag hogy mi Resist álma és mi Nascar (aki kevésbé agilis játékos)álma azt nem kell egy lapon emlegetni. Én például megelégedtem egy átlagos állással, mert boldoggá tett amit csináltam, míg Bb szívesen repült volna az air race csapatával. Nem repül. Állítása szerint megtalálta magát az EA-nél. Csak remélni merem hogy így van. Mert a látszat sajnos azt mutatja, hogy inkább valami egyszerű kis apátia amivel elviseli az életét. Ha nascar álma a válogatottság, azt éppúgy tisztelni kell, mint Resist azon törekvését, hogy európa, vagy éppen világszintű játékos legyen. Nem lehet száz Kodiak, ezer Resist, de lehet sok sok egyéb játékos egyéb vágyakkal. Miért nevetséges, ha valaki „csak” barátkozik, időt tölt, jól érzi magát??

„Pedig nem itt kezdődik a szint, ahova tartanak.”

Mindenkinek végig kell járnia az útját. Ha nem oda vezet ahova vágyik, akkor abból tanul tovább visz, ha odavezet, akkor is tovább visz. Ennyi a nagy titok.

Nem kell, hogy egyforma igényeink legyenek, mert NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!!!!

Mindenkinek saját útja van. Véleményezhetjük, de nem ítélhetjük el.

„Tényleg, közületek ki mit nyert eddig a játékkal?

Hagyjuk a kliséket, hogy barátokat (neten? sureee) , fejlődőtt a reflexem és ilyen felületes dolgokat. Komolyan, mit kaptál eddig a "világtól" ezért a pár 100 óráért ?”

Hmmm…igen barátokat neten. A legjobb barátaimat, akik évek óta mellettem állnak, már nem csak online hanem real is, az internettől kaptam. Ha kell, sorolok neveket is. Peza, Iluj, JaB-En, Krisz…stb. ebből azért néhány név ismerős lehet a scene tagjainak is.

A játéktól kaptam a szerelmemet, és további remek embereket. És ez több mint egy Európa vagy világbajnoki cím.. (Kedves BB csak hogy tudd Európa bajnoki címmel magam is, rendelkezem, és nem videójátékban. Az is hozzá tartozik hogy rohadtul nem fontos így 15 év távlatából 14 évnyi kőkemény edzés…ez is csak egy kellemes emlék.)

BB mit ért el az általa nagyra becsült focival? Hova tart a félprofi csapatával…időtöltés? Barátok? jó hangulat?, bizonyítási vágy magának? Igen!!! De ezek mind jó dolgok, amik kellenek. Mindegy hogy focizol, sakkozol, futsz vagy cs-zel….

Kodi azt írta, rendes blogot kellene írnia…szerintem is. Akkor azok a srácok, akik most „újak” nem szaladnak bele egy ilyen lenéző lekezelő írásba. Akit érdekel az pedig úgyis megtalálná.

Egyszerű az egyenlet, a részletek, a nascarok, dn-ek, Nomádok, bazsok, bejják, ultorok, bugbearok, Pezák, Godik, Sancik Legendák alkotják a nagy egészet.

Az összes emberke fontos ebben a mikróközösségben, mert mindenkire szükség van ahhoz hogy közösségként működjön.

És a jó szülőknek (vezetőnek) nevelni kell, nem ítélkezni és büntetni.


Nagyon jól látjátok...elveszek a részletekben, nem lennék jó Poirot, vagy miss Marple. De nem is akarok az lenni.Mert nekem mások a vágyaim.

3 Response to "szubjektívan..."

Just a Nasi... Says:

jó újjjaaa látniiii hogy bogojjsz! <3

Jah és Nasik :*

Esván Says:

DN blogjáról tévedtem ide, mert érdekelt a Te véleményed is a témáról. Nagyon kellemes, olvasmányos irást dobtál össze. Azt hiszem visszatérő olvasód leszek ^^

Bejja Says:

jáj ezt csak ma láttam....köszönöm:)