e-sporttalanság, e-sorstalanság

Bejegyezte: Bejja , 2009. május 24., vasárnap 9:43

Amit ma magyar e-sportnak csúfolunk, pár évvel ezelőtti megtapasztalásomhoz hasonlóan, továbbra sem több egy apró bilinél amiben a szenny hihetetlen mennyiségét tapicskoljuk egymásra. A helyszín nem változik, max. a figurák cserélődnek a játszmában.
A problémát mindenki látja, véleményezi, majd folytatja ott ahol a többiek. Nincs kivétel, ezalatt magamat is értem, annak ellenére, hogy megpróbálom egy objektív nézőpontra kényszeríteni a gondolataim, (bazso-nak ez sokkal jobban sikerül, mert már megtanult kevésbé kötődni érzelmileg, emberekhez, helyzetekhez. Ez bizony irigylésre méltó.)
Szóval a tények. Több kezdeményezés is napvilágot látott az elmúl években, hogy egy nagy szervezet vagy oldalcsoport alá vonja az e-sportolókat. Természetesen jó magyar szokás szerint zömében sikertelenül, aminek, milyen meglepő, emberi okai voltak. Lásd OGC és TOTALGAMING hihetetlenül elb*szott kapcsolata. (Itt visszatekintve senki sem ártatlan áldozat, mindenkit kizárólag a pénz mozgatott, véletlenül sem a közösség építése) Az Infinity Skills által létrehozott MESE használható lenne ha végre arra fordíthatnák az energiákat hogy építsenek, nem arra hogy védekezzenek. A másik mese, még folyamatban van, de reméljük ez év szeptemberéig (bár az ígéret február végére szólt) abból is lesz valami, mégpedig úgy hogy az minden magyar játékos közösségnek épülésre legyen. Legkellemesebb csalódást az OGC és az MESE (inf féle) okozta. Sanci Adrika, és NewZoo, olyan szívvel épít, amit bizony nem támadni hanem támogatni kellene. Jó lenne ha mindenki megtudná, mit meg nem tesznek, önzetlenül. De hogy értsétek egy példa.
Kedd reggel 9:00
msn ablakban egy kérdés egy starcraft (nem cs-s nem css-es nem codos) játékos-tól:
-tudnál segíteni? Kellene valami szponzor, egy cseh Lan-ra, már írtunk mindenkinek, de nem nagyon jött válasz. :/
- Mennyi kellene és mikorra?
- x összeg és péntekre
Közben telefon felvesz:
-Bélám lenne egy cseh Lan SC wc3, de a srácoknak nincs rá pénzük!
-mennyi kellene és mikorra?
Email megír az Sancinak egy gyors telefon után:
-a fent említett kéréssel
-mennyi kellene és mikorra?

És mindenhonnan pozitív a válasz.
kedd14:00
NewZoo (Béla): gyerekek az egyesületben most nincs annyi, de ha kell zsebből én ennyit és ennyit tudok adni, majd valahogy lerendezzük.
Sanci: Átbeszéltük, akkor az OGC fizeti a srácoknak a LAN-t, a kérés hogy live blogoljanak és persze nyerjenek!

Hát nyertek. Négy érmet hoztak el erről a LAN-ról. KLIKK!
Hiszem hát hogy vannak emberek akik képesek tenni, ezért a kis biliért, hogy tisztuljon a tartalma. De ameddig a kérdés az, hogy miképp tegyük őket tönkre, addig nem tudom meddig lesz kedvük hozzá.

később folyt. a css válogatottal, és nyári LAN-okkal.

kapcsolodó oldalak:
OGC
replays.hu
Infinityskills
Sorkizárás

2 Response to "e-sporttalanság, e-sorstalanság"

Just a Nasi... Says:

Nagyon szép, szerencsések a sráccok, hogy neked írtak :)

Elolvastam a blog-ot hát ha van egy játék amihez nem értek akkor ez az :)). De nagyon szép eredmény mi mindig is jók voltunk WC3 meg SC-ben

Bejja Says:

nem velem szerencsések, hanem azokkal akik áldoznak a pénzükből és a szabadidejükből rájuk.
:)