előbb egy kis film...

Bejegyezte: Bejja , 2009. május 24., vasárnap 11:37

A tegnap délután Balázzsal a mozizás/filmezés jegyében telt. Először az Angyalok és Démonok csacskaságait és nem oscar szagú színészi teljesítményeit élvezhettük Fille és Ultor társaságában. Köszönet az ingyen jegyért, mert ekkora sz*r-ra pénzt kiadni vétek. Éppolyan felületes és ostoba, mint az elődje-utódja Da Vinci kód. Olyannyira sablonos, hogy kb. a 20. perc után már csak reménykedtem, hogy kibírom alvás nélkül a végéig. (2/10)
Hazafelé már tudtuk hogy pótolni kell a veszteséget amit az Angyalok és Démonok okoztak. Sikerült magyar feliratot szerezni a HORSEMEN c. filmhez, aminek szövege egyébként szinte érthetetlen a különböző akcentusok miatt. Szerncsére így (egy napon kétszer) a külnöböző vallási utalsokat könnyebben érthettük meg. Spojlerkedésemért előre is elnézést, de ezt a filmet, akkor is érdemes megnézni, ha már tudjuk a végkimenetelt. Ez a film lehetne az emo-sok kult filmje. Az évtized meg nem értett, elnyomott, becsapott, elhanyagolt tizenéveseinek himnusza, sőt gyanítom az is lesz. A filmben szereplő gyerekek, Ön és közvezélyesek. Fizikai és lelki fájdalmat okoznak azon felnőtteknek, akiknek megkeseredett életüket köszönhetik. A bibliai négy lovasra épít a történet, a jelenések könyvének sorai alapján. A lovasokat megformáló színészek alakítása (kivéve egyet, őt csak halála után láthatjuk) kifejezetten megkapó. Van közöttük, örökbefogadott ázsiai kislány akit apu tíz éven át zaklatott anyu tudtával, meleg srác akit testvére mássága miatt porig aláz, és főszereplőnk fia, akik kapcsolata a fiú édesanyja halála után szinte a nullára redukálódik. Büntetnek. Véresen, szívbemarkolóan. Nem egyszerű, áldozat, gyilkos egyenletről beszélhetünk. Inkább próbáljuk eldönteni, gyilkos vagy áldozat? A főhős Dennis Quaid, alakítása ha nem is fergeteges, de hiteles, és élvezhető. Mindenkinek ajánlom jó szívvel, és köszönöm Balázsnak hogy megmutatta.
8/10 (a két pont-ot azért vontam le, mert nem sokkal a félidő után tudtam ki a gyilkos seregek vezetője, és mert számomra kicsit véres néhány megoldás)

imdb-n itt találod!

2 Response to "előbb egy kis film..."

Just a Nasi... Says:

Hmm érdekes, majd lerángatom a netről...
Jah és!! mindjárt jön a nagy kedvencünk :D

MT Says:

nekem tetszett a horsemen :>