217.

Bejegyezte: Bejja , 2007. szeptember 26., szerda 7:37

Az alapállás, hogy még mindig úszom a takonyban. Ez talán nem is lenne akkor probléma, de estére mindig úgy érzem magam mint valami elhasznált papírzsepi. Ill. ahogy egy elhasznált papírzsepi érezheti magát.


Tegnap megkockáztattam egy mozit, természetesen csak itt a Mammutban. Afeletti aggodalmamat hogy a harmadik orrfújásnál leordítják a fejem azonnal feladtam, mikor rajtam kívül más is fújt és köhögött. Ráadásul elterelte a figyelmemet a tény miszerint két normális böröndbe belefér 7 pár cipő valamint ezen kívül még legalább ugyanennyi váltás ruha 10 könyv és a pipere cuccok. Nem, nem egy scifit néztem, hanem az Anya, Lánya, Unokája c filmet.
Kezdjük Jane Fonda-val, öreg, 70 éves, és talán ha nem lenne szétműtve az arca , akkor jobban látszana az az arcmimika, ami a sok öltés és feltöltés alatt most csak néha véletlenül villan meg. Még jó hogy a szeme nem változott a 78-as Hazatérés óta, az most is beszédes eleven és tengerkék. Csak 78-ban nem a szeméért kapott Oscart. Mondjuk ez a veszély most nem fenyegeti.

Felicity Huffmant (remélem így írják) mindenki a Született feleségek Lynettjével azonosítja. Utálom azt a sorozatot, ezért szerencsére nálam a hölgy a Magnólia egyik legütősebb szereplője, vagy éppen Bree a Transamerica-ból. (Oscar díjas alakítás egy transzexuálisról) Ebben a filmben, inkább született feleséges...sajnos. Ettől eltekintve sem sikerül neki egy igazi alkoholistát a vászonra vinni. (sajnos pontosan tudom milyen egy alkoholista anya, és nem éppen ilyen) Valamiért mégis Ő az a három nő közül, akinek sikerült a szívembe lopnia magát. Ahogy ez a kifejezetten csúnya nő tud vonzó szexszis ártatlan és izgalmas lenni, az megéri a mozijegyre kiadott pénzt.
És harmadjára, és utolsósorban jöjjön ifjúkorom kedvenc gyerekszereplője, imádtam az Apád anyád idejöjjön-ben, a Bette-ben, a Nem babában Tyra Banks-el. Persze nem maradhat mindig az a cuki szeplős tinilány aki testet cserél J.Lee Curtis-el, de azért ezzel a szeplős kisvörös formával csak akkor tudja a dögös csábító formát hozni, ha olyan ruhát adnak rá, vagy semmilyet sem. Még mindig kislányos a kinézet, pálcika lábak, pici mell, ártatlan mosoly. És ebből a dögös smink és műszempilla sem csinál vad lepedő akrobatát. (ellenpélda erre Sarah Michelle Gellar a kegytlen játékokban) Persze férfi ismerőseim nagy része a következő megjegyzésekkel illeti: húznám, tolnám, dugnám, raknám stb stb...Én ezt a médiában elhangzó híreknek tudom be, amik nagyrészt Lohan kisasszony kicsapongásairól szólnak. Valamiért kicsit olyan érzésem van mint Drew Barrymore-nál, átlagos/alatti kinézetű sztárpalánta aki nem tud mit csinálni jó/rossz dolgában, hát feszegeti a határait, de ettől még nem jó nő. Drew-nak riszpekt mert felülkerekedett ezeken.
Vissza a filmhez. Pasit véletlenül sem szabad rá elvinni, ez megint egy női film. Rájöttem az utolsó pár ilyen "modern" környezetben játszódó film után, hogy a következő koktélt alkalmazza mind. Adott egy család, problémásan, adott a családból kilógó lázadó/elnyomott lány, valamint az öreg mindentudó anya/nagymama/nagynéni aki néhol szabadszájú és mindig tudja a tutit, hibáiban is igazi anya. Ehez párosul még férfiak hada elhunyt/elhagyott/gimiskori ex, egy gerinctelen férfi legyen ez apa/szerető/mostohaapa/ex és ellensúlyozásnak egy lelki vagy egyéb problémával gyerek/félkar/vakság küzdő jófiú. Ezeket lehet variálni oly módon hogy éppen legyen kicsit szép, kicsit vagány kicsit szomorú, legyen benne pici szex, hordozzon féligazságokat, és ne hiányozzon belőle a nagy igazság kimondása. Esetünkben ez a szeretet és a szeretetből fakadó hazugság.
Az alapsztori végtelen egyszerű:Egy alkesz jómódú anya, egy terrorista nagymama, egy lázadó tini akit mostohapapa használgat néha nap.És ezek hárman ki nem állhatják egymást. A nagyi azért kemény mert vele is ilyenek voltak, az anya azért alkesz mert nem akar olyan lenni mint a nagyi, a kislány meg azért lázadó (persze emellett szexis és okos és művelt) mert a pótpapa zaklatási elöl menekül az efajta viselkedésbe. Ehez párosul a családját elveszítő orvos aki munkát ad a tinilánynak nyárra, és akiről kiderül hogy anyu volt pasija, valamint a mormon jófiú a csudatökéletes mosolyával. (tisztára mint a Shrekkes királyfi!! de tényleg még a haja is olyan) Na ők öten megmutatják nekünk hogy a szeretet mindent legyőz, alkoholizmust, gyülöletet, gyerekzaklatást. És az élet még mindig szép Idaho-ban. A filmben szereplő 7 pár gyönyörű cipő, valamint a LV táskák alakítása miatt megér egy 6/10-es bírálatot.

3 Response to "217."

Névtelen Says:

Ne hanyagoljuk el,hogy ezt mind együtt néztük:) Köszönöm:)

Bejja Says:

Oh igen, aki aszisztált nekem, KisKataMerla. Ezúton is köszönöm:)

Cinkapanka . . . Says:

Nekem tetszett. Sztem egész nézhető kis filmecske volt. De 6-nál többre én sem értékelném.