568.

Bejegyezte: Bejja , 2009. január 9., péntek 20:19

A narancsillatos estében a legnagyobb problémát, az említett gyümölcsből készített tejszínes sütemény fogyaszthatatlansága okozza. Vagy a recepttel volt baj, vagy velem, de mivel pontosan tartottam magam a leíráshoz ezért azt kell gondolnom, hogy számomra a sütés nélküli édességek készítése jelent kihívást. Pedig azt hittem majd pezus szülinapján ezzel viríthatok! Most valami újabbat kell kitalálnom. Ez azért lett volna jeles, mert bár gyümölcsös, nem tartalmaz gyümölcshúst, amit ugye barátaim legjobbikai közül a hímnemű nem fogyaszt szívesen.
Most jelzek a kedves csapattársaim felé, hogy van megfelelő szakácskönyvem, köszönöm nem kérek újabbat, és tudok kuglófot sütni.
A szokásos pizza és muffin természetesen a tökéleteshez közelített, ezt mutatta a fogyási ráta is. Átlagosan kettő darabot fogyasztott kis családom minden tagja a közel harminc cm átmérőjű olasz eredetű eledelből.

Mielőtt azonban problémáim adódtak volna a "nem" sütéssel, megnéztük Balázzsal az "Amikor megállt a föld" c. filmet. Egyetlen jó véleményt sem hallottam róla, pedig attól a pillanattól kezdve, hogy tudtam létezik az új verzió ebből a filmből, meg akartam nézni, nem csak a történet miatt, hanem, hogy vajon tudnak e éppen olyan remek remake-et (ez de vicces) készíteni belőle, mint a Világok harcából. És tudtak. A fanyalgókat is meg tudom érteni, nincs benne tömény vérengzés, nem repülnek a karok és szinte a szádba rágják az erkölcsi mondanivalót: Hé Ember! Ha nem változol, odalesz a bolygód!
Ettől függetlenül, vagy éppen ezért, nekem nagyon tetszik a film, az egyszerű mégis látványos megoldások, és a történet mondanivalója miatt. Kathy Bates-től még mindig a hideg ráz, de azt hiszem ez az érzés már sosem fog változni, erre biztosíték a Dolores, és a Tortúra c. filmek.
Szegény Jennifer Connelly pedig még mindig nem kiemelkedően jó színész, de nem is rossz, mindig hozza ugyanazt az átlagos cicaszemű, szeplős, cuki figurát, most éppen egy okos tudósnő bőrébe bújva. (az egyetlen 10/10-es alakítást talán a Requiem egy álomért c. filmben nyújtja, de ezt a szintet sem azelőtt nem hozta, sem azóta nem ismételte meg, annak ellenére hogy korai filmjeitől kezdve (Labirintus David Bowie-val) jobbnál jobb filmekben kap szerepeket. (Mulholland, Dark City, Egy csodálatos elme, stb)
A tegnap esti Jodie Foster-rel fémjelzett Kapcsolat után, érdekesen hatott az ufóizmus egy másfajta megközelítése. Mindkét filmért hálás vagyok a készítőknek. Nálam megérdemlik a 8/10-et.

De mielőtt befejezném, újabb mentsük meg a világunkat filmet ajánlanék. Talán már megnéztétek az előzeteset egy régebbi bejegyzésemnél a címe City of Ember, magyarul a vicces Szikraváros címet kapta.
Igazi családi léleknevelő film. Akár Disney-ék is készíthették volna, annyira kiszámítható a történet, győz a jó, a rossz pedig megbűnhődik azért amit elkövetett embertársai felé.
Mégis, talán a korral jár, újra tudom értékelni az igazi mesevilágokat, az igazi hősöket. És ehhez még szerencsés módon kapcsolódik néhány nagy öreg neve is, mint pl. Martin Landau, Tim Robbins, és Bill Murray (akit mi csak szellemírtó bácsinak hívunk egy hete!)
A logikai bukfencek ellenére jó szívvel merem ajánlani egy kellemes családi kikapcsolódáshoz 7/10-es pontszámmal díjazva. (Már csak a Poppy nevű mindenevő pár éves hölgyikét alakító édes ikerpárért is érdemes megnézni, nevük: Amy Quinn, és Catherine Quinn)

Majd elfelejtettem, hogy ezen a héten a Seven Pounds c. IZÉ-t is megnéztem! Ez a film jó példa arra, hogyan is tegyünk tönkre egy remek ötletet, és húzzuk órákig a történetet, úgy hogy még a látszatát sem akarjuk kelteni, hogy ez véletlen. Direkt!!! Persze lesz jó sok sznob idióta, akik majd arra hivatkoznak, hogy biztosan nem értem a lényegi mondanivalót.
A film legmegrázóbb pillanata Woody Heraldson barna szemmel, de úgy besötétítve, hogy egy hülye is lássa eredetileg ez nem az övé! Nem mesélem el a történetet, hátha ráveszitek magatokat a megnézésére, de nálam éppen hogy megközelíti a 4/10-es osztályzatot.

Ma Mongol, ami már hónapok óta figyel a gépemen....talán ma sikerül megnézni.



Utólag belegondolva, lehet hogy a sűrített tej kifejezés alatt a főzőtejszínt értették?? Komolyan nem tudom hol lehetett a hiba.

3 Response to "568."

fillemille Says:

Kár pedig kaptál volna szakácskönyvet!:D Panyi nem tud kuglófot sütni, azután sem hogy kapott könyvet!:D Jaj mit fogok én ezér kapni:D

Névtelen Says:

basszus Niki gondolkozhatunk új ajcsin :/