173.

Bejegyezte: Bejja , 2007. augusztus 12., vasárnap 20:18

Szilvafa:

"Hazánkban a legelterjedtebb gyümölcs; gyümölcsfaállományunkból minden magyar állampolgárra két szilvafa jut. Hogy azután a gyümölcsfa-statisztika készítése során beleszámítottak a számlálóbiztosok minden magról kelt és sarjról nőtt suhángot - az nagyon valószínű. De azért valóban nagyon sok a szilvafánk, és ezek száma jelenleg az ország gyümölcsfáinak egynegyedét teszi ki. A szilvafák döntő többsége - a nagyarányú üzemi telepítések ellenére - a házikertekben, a szőlők között, az utak mellett, a kertekben és az udvarokban, elszórtan áll.
A kutatók a szilva őshazáját a Földközi-tenger keleti medencéje környékén gyanítják; valószínű, hogy Szíria, Irán, Örmény-Török- és Görögország népei termelték először. A természetleírással is foglalkozó római írók gyakran említik a szilvát. Ovidius a Metamorphoses (Átváltozások) című - 15 könyv terjedelmű - költeményében már pontos leírást ad róla: " és nedvdús szilvát, nemcsak feketét, de olyant is, mely sárgásan tud vetekedni a zsenge viasszal." (Bálint gazda rlz)


Ma találkoztam Olgival. Jó volt. Nem volt magyarázkodás. Nem voltak kellemetlen kínos percek. Mintha sosem lett volna távol tőlem. Volt ölelgetés szorongatás, nagy nevetés (értsd: röhögés), meg minden ami mi voltunk valaha. Ill majdnem minden. Komolyabbak vagyunk?? Talán. Vagy csak a helyünkön vagyunk, és ezért a barátságunk is helyre került. Végre.

2 Response to "173."

Dobrán Kata Says:

szilva = pálinka ... öööö

Névtelen Says:

te alkesz teeeeeeeeeeeeee