234.

Bejegyezte: Bejja , 2007. október 13., szombat 9:59

Az egyik legkiszámíthatóbb, ettől függetlenül kedvenc horrorfilmem a House on haunted hill.(az 1999-es remake, nem az eredeti 1959-es, bár az is kiváló) Az első kockáknál tudod mi fog történni, és a végén a kis csavar sem oly meglepő. Ha valaki nem tudná az alapsztorit íme: Diliház a város fölött, még dilisebb dokival, aki élve boncol, kínoz, és kisérletezget a betegekkel, mindezt a többi ott dolgozó segítségével. Egyszer aztán icipicit idegesek lesznek a betegek és fellázadnak. Élve boncolnak kínoznak és elégetnek. Kb. mindent. Innen számíthatjuk a hely kisértetházzá avanzsálását. x év múlva, elmebeteg pénzhajhász horrormániás, összeszed egy kis csapatot hogy jöjjenek és töltsenek ott egy éjszakát, jó pénzért. Ő eközben folymatosan figyeli a résztvevőket, és különféle ostoba ijesztgetéseket tálal nekik. Pl. megrendezi a felesége sőt a saját halálát is.Természetesen elszabadul a pokol, a ház bent tartja őket, mindenkit megöl, mert ugye mi sem természetes hogy kiderül a betolakodókról, hogy az egykori betegek és ápolók leszármazottjai, ami miatt ugye bünti jár. Kivéve két szerencsés flótást, akik véletlenül kerültek kalamajkába, az egyik ellopta a főnöke meghívóját és azzal jött, a másik egy örökbefogadott gyermek. Nos ők kijutnak (a szellemek segítségével) és itt a vége.... Ugye milyen semmitmondó sztori? Mégis nálam a kivitelezés miatt 8/10-es film.


De most, elkészítették a második részt, ami a rendkívül különleges Return to house on haunted hill címet viseli. A rövid átvezetés, (ki kicsoda hogy kerül a csapatba)ami elég körülményesre sikeredett, és már előre a szánkba rágja hogy itt bizony sátánizmus van kilátásban, után máris a házban találjuk magunkat. Első körben gyorsan megtudjuk ki áruló, ki a jó nő, és ki a rosszfiú. Természetesen a menő fegyveres csapat nem nélkülözheti a klisséket, nagy fegyverek, bunkó nagydarab fehér fiú, nagydarab erős fekete, nem olyan nagy darab tökös fehér vezető, és a szexi "macsó"-s nő, szűk szerkóba, akiről természetesen kiderül hogy kőkemény, és hogy leszbikus. Az Ő halála pl. vicc. Ha adott helyzetben magam lennék, és két szellem néni(látszik rajtuk hogy már nem annyira élők bár igen jó mellük van) szexuálisan zaklatna, vajon nem szaladnék el síkítva a testiség ezen kézzel nem annyira fogható módja elől?? Mert ez a néni üzekedni kezd a szellemekkel, akik persze rég elhalt betegek, akiket egymás iránti vonzódásuk miatt Dr. Richard Benjamin Vannacutt (főgonosz) sütögetett egy kis elektrosokkal puhaarcúra. Szóval a mi nénink megijedve a szellemkék valódi kinézetétől kiszalad a szobából, ahol ezek a drága halottak folytatják paráználkodásukat. Nos kérdem én mi a f..nak kellett ez a filmbe. Ezzel nem annyira lehet már eladni horrort. Mindegy a macsónét a köv jelenetben Vannacutt megfosztja néhány szikével tett mozdulattal az arcától.
Szép lassan mindenkit kinyírnak. De inkább hányingert keltő mint félelmetes. Sajnos nélkülözi az első rész ijesztően primitív eszköztárát.
De haladjunk is tovább a történetben. A főhősnő, a pasasa, és a tanár aki baphometről tart előadásokat túléli a borzalmakat, és közös erővel rádöbbenek hogy nem is a doki a főgonosz hanem maga az ördög, aki valszeg jelen van abban a kis szobrocskában, amiért a fegyveres fiúk is jöttek. Megindul hát a hajsza a szoborért, követve annak a naplónak az utasításait, amit az előző részben kiszabadult csajszi írt, mivel hogy a mostani főhősnőnknek éppen Ő a nővére. Nem fárasztok senkit tovább a részletekkel. Győz a jó, egy feláldoz, kettő megússza, baphomet szobrocskája kikerül a házból a lefolyón át, és a felszabadult szellemek, újból meglincselik a dokit.
Felirat. És jött a hiányérzet, fogadjunk a szobor kijut a nagyvilágba, de hát már lement a felirat szóval ennyi, üzekedhetünk mi is végre. És ekkor a felirat legvégén, amikor már túl nagy volt a csend kikukucskáltunk egy ölelésből és mit látunk??? Tengerpart, félemztelenül szerelmeskedő pár a homokban. (kérdzem a párom: betettél sunyiba valami klassz kis pornót?) De ekkor a hölgyike háta alól előkerül a furán suttogó baphomet bábu.
köszönjük, 2/10.

0 Response to "234."